EN NL
MENU

Het team

Johannes de Boer

Johannes de Boer, huisarts

Als huisarts raak ik betrokken bij uw privé-aangelegenheden. Daarom vind ik het van groot belang dat u zich serieus genomen voelt en is vertrouwen in elkaar zo belangrijk. Ook het verhelderen van uw verwachtingen heeft in mijn ogen veel waarde. Voor de een betekent een hoest een lastige hinder tijdens het slapen, voor een ander roept het schrikbeelden van een ernstige ziekte op. Dezelfde klacht vraagt dus een compleet andere invalshoek. Daar ben ik naar op zoek tijdens ons contact zodat ik zo goed mogelijk kan aansluiten bij uw situatie. Hierbij houd ik rekening met uw persoonlijke omstandigheden of bijkomende ziektes om tot een behandelplan te komen: dat is voor mij zorg op maat.

Ik heb mijn artsen- en huisartsenopleiding gevolgd in Amsterdam aan het UvA-AMC, waarna ik een periode als huisarts in Nieuw-Zeeland en Amsterdam heb gewerkt. Als extra aandachtsgebied heb ik ouderen- en palliatieve zorg en ik doe chirurgische verrichtingen en plaats spiralen.

Huub van den Hombergh

Huub van den Hombergh, huisarts

Ik vind het belangrijk om als huisarts toegankelijk te zijn. Ik wil dat patiënten het gevoel hebben alles met mij te kunnen bespreken. Zo kan er een vertrouwensrelatie ontstaan die voor mij belangrijk is om goede zorg te bieden. Zorg die aansluit op uw persoon en belevingswereld. Zorg die toegankelijk, persoonlijk en in samenspraak is met mijn patiënten. Dat is waar ik voor sta.

Als arts en huisarts ben ik, net als Johannes, opgeleid in Amsterdam aan het UvA-AMC. Na in 2008 mijn artsendiploma te hebben behaald heb ik een jaar als spoedarts op een eerste hulp gewerkt. Daarna ben ik aan mijn specialisatie tot huisarts begonnen. Na het afronden hiervan heb ik een aantal jaar als huisarts gewerkt in de Rivierenbuurt en kort op Curaçao. Als huisarts heb ik mij extra toegespitst op reizigersadvisering, chirurgische verrichtingen en ik geef ontstekingsremmende injecties.

Barbara Swarthout - ten Kate

Barbara Swarthout - ten Kate, huisarts

Sinds augustus 2021 werk ik in de praktijk. Als huisarts ben ik geïnteresseerd in de hele mens, uw psyche, uw lichaam en uw omgeving. Ik vind het belangrijk dat u zich op uw gemak en gehoord voelt, en in vakkundige handen. Ik geniet van de diversiteit van het vak en van continuiteit van zorg.

De huisartsopleiding heb ik gedaan aan het VUMC in Amsterdam. Ik ben nu 16 jaar huisarts, waarvan 10 jaar in Amsterdam en de afgelopen 6 jaar in Malawi, Afrika. Vóor mijn werk als huisarts was ik tropenarts in Pakistan en Afghanistan. Ook heb ik op het UvA/AMC en in Malawi lesgegeven in huisartsgeneeskunde en palliatieve zorg. Ik heb veel ervaring met psychische zorg, kindergeneeskunde en kleine verrichtingen, waaronder het plaatsen van spiralen.

Maartje Vogelaar

Maartje Vogelaar, huisarts

Ik werk sinds 2018 in de praktijk. In 2017 heb ik mijn opleiding tot huisarts afgerond, als huisarts heb ik voornamelijk in en rondom Amsterdam gewerkt. Ik ben betrokken bij mijn patiënten en streef er zoveel mogelijk naar om zorg te bieden die aansluit bij de persoon die tegenover mij zit.

Ik ben opgeleid aan het VUMC in Amsterdam. Als basisarts heb ik extra ervaring opgedaan bij de afdeling interne geneeskunde en psychiatrie.

Marja Diemel

Marja Diemel, huisarts

Ik werk sinds 2019 in de praktijk. Sinds 2011 ben ik huisarts en beoefen ik met veel plezier dit vak. Ik vind het belangrijk dat patiënten zich op hun gemak voelen. Ik neem dan ook elke klacht serieus. Als huisarts ben ik geïnteresseerd in de klacht, maar ook in de persoon en zijn of haar achtergrond.

Ik ben opgeleid aan het UvA-AMC. De afgelopen jaren heb ik in Amsterdam, Weesp, Hilversum en het asielzoekerscentrum in Almere gewerkt. Daarvoor werkte ik in Australië aan het verbeteren van diabeteszorg in huisartsenpraktijken. Als aandachtsgebieden heb ik ouderenzorg, het plaatsen van spiraaltjes en chirurgische verrichtingen. Tevens heb ik speciale interesse in sportgeneeskunde.

Elmy van den Hoven

Elmy van den Hoven, huisarts

Ik ben sinds 2019 werkzaam in de praktijk. Ik ben een betrokken huisarts, die graag met u meedenkt en goed probeert te luisteren naar uw klacht en de vraag. Een open sfeer met wederzijds vertrouwen en respect vind ik daarbij erg belangrijk.

Mijn huisartsopleiding heb ik gedaan aan het UvA-AMC en sinds 2016 werk ik als huisarts in en rondom Amsterdam. Voor mijn werk als huisarts heb ik 5 jaar gewerkt als militair arts en ben ik o.a. werkzaam geweest op de spoedeisende hulp. Ik heb daarbij ervaring opgedaan in de sportgeneeskunde, het doen van chirurgische verrichtingen en het plaatsen van spiraaltjes.

Anne Bakker

Anne Bakker, praktijkondersteuner somatiek (POH-S)

Anne werkt sinds 2015 in de praktijk. Als praktijkondersteuner controleert en begeleidt zij patiënten met diabetes mellitus en met hart- en vaatziekten en COPD. Tevens kan ze mensen die willen stoppen met roken ondersteunen.

Eveline Laheij

Eveline Laheij, praktijkondersteuner ouderen (POH-O)/assistente

Eveline werkt sinds 2020 in de praktijk. Als praktijkondersteuner begeleidt zij kwetsbare ouderen patiënten. Dit zijn mensen die, meestal door ziekte of aftakeling, steeds meer het vermogen verliezen om zich geestelijk of lichamelijk staande te houden. Eveline helpt om deze complexe problematiek goed in kaart te brengen en om de zorg indien nodig beter te coördineren. Eveline werkt ook als assistente.

Caroline Pronk

Caroline Pronk, psychologe (POH-GGZ)

Caroline werkt sinds 2014 in de praktijk. Zij is al geruime tijd als psychologe en coach werkzaam in de gezondheidszorg en in het bedrijfsleven.

Zij begeleidt mensen die om uiteenlopende redenen tijdelijk uit balans zijn geraakt en ondersteunt hen bij het hervinden van veerkracht en evenwicht. U kunt via de huisarts een afspraak krijgen bij haar.

Eva Meeuwesen

Eva Meeuwesen, psychologe (POH-GGZ)

Eva werkt sinds 2019 in de praktijk. Zij is verbonden aan Prezens (GGZinGeest).

Zij begeleidt mensen die om uiteenlopende redenen tijdelijk uit balans zijn geraakt en ondersteunt hen bij het hervinden van veerkracht en evenwicht. U kunt via de huisarts een afspraak krijgen bij haar.

Tessa

Tessa, assistente/praktijkmanager

Tessa werkt sinds 2017 als assistente in de praktijk. In 2006 heeft zij haar diploma als doktersassistente behaald, Daarna heeft zij een paar jaar gestudeerd voor diëtiste. In 2019 heeft zij de opleiding tot praktijkmanager gevolgd. Tessa is werkzaam als assistente en praktijkmanager.

Irene

Irene, assistente

Irene werkt sinds 1988 als assistente in de praktijk. Hierdoor kent zij de buurt en de patiënten als geen ander. Naast haar werkzaamheden als assistente doet Irene o.a. bloeddruk-, suiker- en urinecontroles, ze spuit oren uit en geeft vaccinaties.

Canan

Canan, assistente

Canan werkt sinds 2015 als assistente in de praktijk. Ze is er een paar jaar tussenuit geweest om als doktersassistente in Dubai te werken. Sinds 2019 is ze terug en werkt ze weer met plezier als assistente in de praktijk. Ook Canan doet o.a. bloeddruk-, suiker- en urinecontroles, ze spuit oren uit en geeft vaccinaties.

Anja

Anja, assistente

Anja werkt sinds 2019 als assistente in de praktijk. Daarvoor is zij 17 jaar werkzaam geweest als doktersassistente en teamleider op de afdeling orthopedie in het OLVG. Omdat zij het patiëntencontact miste heeft zij de overstap gemaakt naar de huisartsenpraktijk. Anja doet o.a. bloeddruk-, suiker- en urinecontroles, ze spuit oren uit en geeft vaccinaties.

Taghrid

Taghrid, assistente (in opleiding)

Taghrid werkt sinds 2020 als assistente in de praktijk. Ze is in opleiding tot doktersassistente en zal in 2021 afstuderen. Tot die tijd werkt ze onder supervisie van de andere assistentes en de huisartsen. Ook Taghrid doet o.a. bloeddruk-, suiker- en urinecontroles, ze spuit oren uit en geeft vaccinaties.