EN NL
MENU

Zorgaanbod

Naast reguliere huisartsenzorg biedt Huisartsen Sarphatipark:

Urineweginfectie consult

Verschijnselen van blaasontsteking zijn: pijn bij het plassen, vaker kleine beetjes plassen, pijn in uw rug of onderbuik. Heeft u het vermoeden dat u een blaasontsteking heeft dan is het niet meteen nodig om een afspraak te maken bij de huisarts. Wel is het verstandig om uw ochtendurine te laten nakijken op ontsteking. Alle werkdagen kunt u (bij voorkeur in de ochtend) uw ochtendurine inleveren op de praktijk. De assistente kijkt de urine na en overlegd met de huisarts. U wordt gebeld over de uitslag en zo nodig wordt er een recept naar uw apotheek verstuurd. Wanneer u urine inlevert wordt u ook gevraagd een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst kunt u hieronder downloaden, invullen en mee inleveren bij uw urine. Voor meer informatie over blaasontsteking: www.thuisarts.nl/blaasontsteking

Vragenlijst urineonderzoek (PDF)

SOA consult

U kunt een soa hebben zonder dat u er iets van merkt. Een soa kan ook klachten geven, bijvoorbeeld: geelgroene afscheiding, branderig plassen, wratten, blaasjes, zweertjes of gele huid en geel oogwit. Denkt u dat u een soa hebt? Of wilt u zich gewoon ter controle laten testen? Maak dan een afspraak op ons spreekuur. Dan kunnen wij samen met u bekijken welke tests nuttig zijn om te doen. De meeste soa’s zijn goed te behandelen als u er op tijd bij bent. Twijfelt u of heeft u gewoon een vraag over soa’s dan kunt u ook een e-Consult aanvragen via Patiënten Portaal. Meer informatie over soa’s: www.thuisarts.nl/soa.

Vaccinaties & reizigersadvies

Gaat u een reis maken? Heeft u vaccinaties nodig en/of wilt u advies omtrent het voorkomen van ziekte tijdens uw reis? In onze praktijk geven wij reizigersadvies & vaccinaties. Dokter Van den Hombergh is gecertificeerd reizigersgeneeskundige en volgt de landelijke richtlijnen van het LCR (Landelijke Coordinatiecentrum Reizigersadvizering).

Een reizigersadvies bestaat uit advies en voorlichting op het gebied van risico’s en preventie maatregelen op reis, recepten voor eventuele medicijnen en/of vaccinaties en het zetten van benodigde vaccinaties.

Reizigersadvisering valt niet onder de basiszorg. De kosten voor het samenstellen van een reizigersadvies bedragen 28 euro, dit wordt afgerekend op de praktijk. Dit bedrag is exclusief eventuele vaccins of medicijnen, deze moet u bij uw apotheek apart afrekenen.

Wilt u een reizigersadvies, dan verzoeken wij u om het onderstaande ‘Intakeformulier reizigersadvisering’ te printen en zo volledig mogelijk in te vullen. Het ingevulde formulier kunt u afgeven op de praktijk of u kan het per mail of post naar ons sturen. Zodra wij u formulier hebben ontvangen zullen we telefonisch contact met u opnemen en een afspraak maken voor het consult.

Intakeformulier reizigersadvisering (PDF)

Chirurgische verrichtingen

Wij hebben veel ervaring met het doen van chirurgische verrichtingen en kunnen deze in de praktijk uitvoeren. U krijgt eerst een intakegesprek van 10 minuten, waarin de huisarts bekijkt om wat voor afwijking het gaat. Hij beoordeelt dan of de verrichting mogelijk is en hoeveel tijd deze in beslag zal nemen. Daarna wordt er een afspraak voor de verrichting zelf gepland. Deze worden in de huisartsenpraktijk uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en nemen meestal niet meer dan 30 minuten in beslag. Verrichtingen die worden gedaan bij Huisartsen Sarphatipark:

  • Behandeling van een ingegroeide teennagel
  • Verwijderen van moedervlekken
  • Verwijderen van talgkliercystes en vetbulten
  • Verwijderen/bevriezen van wratten
  • Verwijderen/bevriezen van fibromen en andere huiduitstulpingen
  • Inknippen van een te kort tongriempje

Ontstekingsremmende injecties

Ontstekingsremmende injecties kunnen snel en effectief werken bij bijvoorbeeld een slijmbeursontsteking in de heup of de schouder, maar ook bij slijtage klachten van sommige gewrichten. Wij hebben hier veel ervaring mee. Tijdens een consult beoordelen we eerst of een injectie zinvol kan zijn. Daarna worden ontstekingsremmende medicijnen besteld en wordt er een afspraak gemaakt voor het geven van de injectie.

Spiraaltje plaatsen/verwijderen

Een spiraaltje is een voorbehoedsmiddel dat in de baarmoeder wordt geplaatst en op die manier gedurende vijf jaar een zwangerschap voorkomt. U kunt dit in onze praktijk laten plaatsen. Eerst krijgt u een intakegesprek van 10 minuten, waarin de huisarts met u de procedure bespreekt en zo nodig kweken afneemt. Daarna wordt er een afspraak van 20 minuten ingepland voor het plaatsen van het spiraaltje.
Bij ons gebeurt het plaatsen van een spiraaltje onder lokale verdoving. Hierdoor is de ingreep een stuk minder pijnlijk. Na plaatsing wordt met een echo gecontroleerd of het spiraaltje goed zit. Het laten verwijderen van een spiraaltje gaat meestal sneller. U kunt hier een normale 10-minuten-afspraak voor maken. Meer informatie over het spiraaltje: www.thuisarts.nl/spiraaltje.

Implantatiestaafje plaatsen/verwijderen

Het implantatiestaafje is een voorbehoedsmiddel dat drie jaar kan blijven zitten. Het is 4cm lang en 2mm dik en wordt onder de huid van de bovenarm ingebracht, waar het een hormoon afgeeft en zo een zwangerschap voorkomt. Het implantatiestaafje kan in onze praktijk worden geplaatst onder plaatselijke verdoving. U krijgt eerst een intakegesprek van 10 minuten waarin de procedure wordt besproken en het implantatiestaafje wordt besteld. Daarna wordt er een afspraak van 20 minuten gepland voor het plaatsen van het staafje. Het verwijderen van het staafje gebeurt eveneens onder plaatselijke verdoving en neemt 20 minuten in beslag. Meer informatie over het implantatiestaafje: www.thuisarts.nl/implantatiestaafje.

Diabetes Mellitus

Bij ons is de diabeteszorg goed geregeld via de zorggroep Coöperatie Huisartsen Amsterdam Groot Zuid (CHAGZ). Dit houdt in dat u in onze praktijk om de drie maanden wordt gecontroleerd door onze praktijkondersteuner (POH) en een keer per jaar door de huisarts. Ook coördineren wij alle andere zorg die nodig is bij diabetes, zoals oog-, voet- en bloedcontroles. Dit alles zorgt voor goed georganiseerde en kwalitatief hoogwaardige zorg. Zie voor meer informatie de site van onze zorggroep: www.chagz.nl/cooperatie-diabeteszorg. Informatie over de ziekte zelf: www.thuisarts.nl/diabetes-mellitus.

Hart- en vaatziekten

Sinds 2014 hebben wij een zorgprogramma voor mensen met hart- en vaatziekten. Dit houdt in dat u periodiek op de praktijk wordt gecontroleerd door de praktijkondersteuner (POH) en de huisarts. Hierbij worden klachten besproken die kenmerkend voor hart- en vaatziekten zijn en eventuele vragen beantwoord. Verder worden uw bloeddruk, gewicht en bloedwaardes gecontroleerd en wordt uw medicijngebruik bekeken. Het doel hiervan is om u zo goed mogelijk te begeleiden bij uw hart- en vaatziekte en de kans op een recidief zo laag mogelijk te maken.

COPD

Sinds 2018 hebben wij een zorgprogramma voor mensen met COPD. COPD staat voor Chronische Obstructieve Long Ziekte. Het is een ongeneeslijke longziekte waarbij patiënten vaak last krijgen van hoesten, benauwdheid en slijm. Dit komt door een blijvende ontsteking van de luchtwegen, bijna altijd veroorzaakt door jarenlang roken.

Binnen het zorgprogramma zal de huisarts samen met de praktijkondersteuner jaarlijks nagaan hoe het met uw ziekte, uw klachten en beperkingen in het dagelijks leven gaat. Ook zullen zij uw medicatiegebruik bespreken en zo nodig een longfunctiemeting uitvoeren. Verder besteden zij aandacht aan uw leefstijl, zoals uw bewegen, roken en voeding. Zij kunnen u verwijzen naar speciale begeleidingsprogramma’s op het gebied van leven met COPD. Deze programma’s zijn gericht op het verbeteren van de conditie en richten zich op ademhalings- en hoesttechnieken. Begeleiding bij het stoppen met roken is ook een onderdeel van de ketenzorg COPD.

Stoppen met roken

Stoppen met roken is moeilijk. Daarom is het belangrijk dat u dit goed voorbereidt. Kies een gunstig tijdstip, wanneer u niet te veel aan uw hoofd heeft en er voldoende afleiding is. Lukt het u niet om te stoppen met roken? Of wilt u graag begeleiding bij het stoppen met roken? Maak dan een afspraak op ons spreekuur. Samen met onze praktijkondersteuner (POH) kunnen wij u bij het stoppen ondersteunen, eventueel met behulp van medicatie of nicotinevervangers.

PrEP

Sinds 2018 kunnen mensen die PrEP willen gebruiken bij ons terecht. De huisarts verzorgt de begeleiding en de controles die gepaard gaan met het gebruik van PrEP. PrEP is een pil waarmee je kunt voorkomen dat je hiv oploopt. PrEP is veilig én effectief. Sinds 2016 is PrEP beschikbaar in Nederland. PrEP wordt niet vergoed door de zorgverzekering. PrEP kun je alleen kopen op recept. Wil je meer informatie over PrEP? Kijk dan op www.prepnu.nl. Wil je PrEP gaan gebruiken? Maak dan een afspraak met een van de huisartsen.

Gezondheidscheck & leefstijladvies

Het is goed om zo nu en dan eens bewust stil te staan bij uw gezondheid. De vraag is of u hiervoor altijd naar uw dokter moet. Om u daarbij te helpen hebben wij hieronder een aantal situaties omschreven waarin het zinvol kan zijn een afspraak te maken voor ons spreekuur ter controle:

  • U heeft een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, nierschade of suikerziekte. Dit kunt u zelf testen op testuwrisico.nl
  • In uw familie komen erfelijke ziekten voor, bijvoorbeeld erfelijke tumoren of suikerziekte
  • U heeft het gevoel dat u ongezond leeft (test dit op testuwleefstijl.nl) en u wilt actief u leefstijl gaan verbeteren
  • U wilt stoppen met roken

In deze gevallen is het verstandig een afspraak te maken voor ons spreekuur zodat wij u kunnen helpen uw gezondheid te verbeteren. 

e-Consult

Heeft u een vraag waarvan u denkt dat die gemakkelijk via e-mail te beantwoorden is? Twijfelt u of een bezoek aan de huisarts wel nodig is? Via Patiënten Portaal of de Uw Zorg Online app kunt u een e-Consult aanvragen. Wij proberen deze altijd binnen een werkdag te beantwoorden.

e-Recept

Via Patiënten Portaal of de Uw Zorg Online app kunt u bij ons online een herhaalrecept aanvragen. Een herhaalrecept geldt voor medicatie die u op chronische basis gebruikt. Verder gaat het erom dat wij weten dat u bekend bent met het gebruik hiervan om verkeerd gebruik van medicijnen te voorkomen.